ΝΕΑ

Επέστρεψε με 15 μετάλλια η πολυπληθής αποστολή από την Σερβία

Με διάπλατα χαμόγελα, γεμάτη ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και με 15 μετάλλια στις «αποσκευές» της, επέστρεψε στην Ελλάδα η ελληνική αποστολή έχοντας πραγματοποιήσει μια μοναδική παρουσία στο καταξιωμένο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας που πραγματοποιήθηκε στο Σόμπορ της Σερβίας. Η ελληνική αποστολή με την εμφάνιση της άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις πιστοποιώντας το ταλέντο που αναμφισβήτητα υπάρχει στην ελληνική πυγμαχία.

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την αποστολή υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης που έμπρακτα αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον και την αγάπη του για το άθλημα.

Οι μεγάλες εμφανίσεις στην Σερβία αποδεικνύουν ότι το μέλλον είναι ευοίωνο και ότι το άθλημα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Στο Σόμπορ άλλωστε γράφτηκε διπλή ιστορία για την ελληνική Πυγμαχία. Αφενός ήταν η πολυπληθέστερη ελληνική αποστολή που συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά και αφετέρου τα 15 μετάλλια αποτελούν ρεκόρ, μιας και είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας κατακτά τόσα μετάλλια σε μία διοργάνωση του εξωτερικού. Με εμφανή ικανοποίηση από την επιτυχημένη παρουσία, οι αθλήτριες υποσχέθηκαν περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης, υποδεχόμενος με λουλούδια την ομάδα, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε: «Υποδεχόμαστε σήμερα τα παιδιά μας, τις αθλήτριές μας, που μας έκαναν περήφανους. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, οι επιτυχίες αυτές αποδεικνύουν περίτρανα πως ο αθλητισμός είναι αυτός που κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία. Οι επιτυχίες των αθλητριών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήραμε 15 μετάλλια, τρία χρυσά, τρία ασημένια και εννέα χάλκινα. Οι εμφανίσεις όλων των αθλητριών ήταν εξαιρετικές, αντιμετώπισαν με δυναμισμό τους αντιπάλους τους και επέδειξαν ήθος και αγωνιστικότητα. Μας έκαναν υπερήφανους και το σημαντικότερο είναι πως μας γέμισαν αισιοδοξία. Αυτά τα συναισθήματα που λάβαμε μας κάνουν όλους να θέλουμε να δουλέψουμε πιο σκληρά. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από τα βλέπουμε τα παιδιά μας να γυρίζουν με μετάλλια και κυρίως να βλέπεις στο πρόσωπό τους την ευτυχία. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να χαμογελάνε και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Τα μετάλλια αυτά ανήκουν εξίσου και στους εξαίρετους προπονητές τους, οι οποίοι με αγάπη και επαγγελματισμό προετοίμασαν τους αθλητές σωματικά και ψυχολογικά και τους οδήγησαν στην επιτυχία αλλά και στους γονείς που δίνουν τη μάχη τους καθημερινά. Το 2022 έχει πολλές διοργανώσεις - προκλήσεις και είμαι βέβαιος πως όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες θα μας προσφέρουν νέες συγκινήσεις και επιτυχίες. Η ΕΟΠ έχει μπει πλέον σε μια νέα εποχή και απώτερος στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους αθλητές».

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search