ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Πυγμαχία συνεχίζει να γράφει ιστορία – Τρία Mετάλλια χάρισε στην Ελλάδα η Εθνική μας Ομάδα Ανδρών Γυναικών στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Belgrade Winner

 

Ένα ασημένιο μετάλλιο και δύο χάλκινα είναι ο απολογισμός της συμμετοχής της Εθνικής μας Ομάδας, στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Belgrade Winner που διοργανώθηκε στην Σερβία.

Η Βασιλική Σταυρίδου, μία από τις καλύτερες αθλήτριές μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά τον συγκλονιστικό αγώνα που έδωσε με αντίπαλο το φαβορί της κατηγορίας της, την Ρωσίδα Gapeshina Elena, αποδεικνύοντας ότι η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια όχι μόνο μπορούσε να κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο αλλά απόλυτα αποτελεί ένα από τα κορυφαία «κομμάτια» της Ελληνικής Πυγμαχίας στο εξωτερικό.

Στην ημιτελική φάση δύο εξαιρετικοί Αθλητές μας οι Νανιτζανιάν και  Τσαμαλίδης, με βάση την αρτιότατη αγωνιστικότητά τους μπορούσαν ξεκάθαρα να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Τελικούς στις κατηγορίες τους.

Συγκεκριμένα οι αθλητές μας, Νανιτζανιάν Βαγκάν και Τσαμαλίδης Μιχάλης πραγματοποίησαν δύο εκπληκτικές εμφανίσεις εναντίον των Βραζιλιάνων Machado Keno και Pereira Wanderley αντίστοιχα, οι κριτές ωστόσο αποφάσισαν να δώσουν τα παιχνίδια στους αντιπάλους τους, αποτέλεσμα που ξεκάθαρα αδικεί τους αθλητές μας, αφού η υπεροχή τους ομολογουμένως ήταν σαφέστατη μέσα στο ρινγκ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης συνεχάρη όλους τους Αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες ανεξαρτήτως διακρίσεων, τους προπονητές και τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής δηλώνοντας τα εξής: «Μπράβο σε όλη την Ελληνική Αποστολή. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους σας. Σε κάθε Διεθνή Διοργάνωση που συμμετέχουμε διακρινόμαστε, κατακτώντας μετάλλια, σπουδαίες θέσεις ξεπερνώντας δυναμικά κάθε δυσκολία που βρίσκεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί και σαν μια οικογένεια συνεχίζουμε με αισιοδοξία για το αύριο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους».

Οι Αθλητές και η Αθλήτρια που εκπροσώπησαν την χώρα μας στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας "Belgrade Winner" είναι οι εξής:

Σταυρίδου Βασιλική (75 κιλά)

Αράς Βεΐσι (67 κιλά)

Τσαμαλίδης Μιχαήλ (80 κιλά)

Ψυχογιός Διονύσιος (86 κιλά)

Νανιτζανιάν Βαγκάν (92 κιλά)

Ρούλλιας Στέλιος (92+ κιλά)

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search