ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΕΟΠ προς τον Λευτέρη Αυγενάκη για τα τέσσερα χρόνια στο «τιμόνι» του Υφυπουργείου Αθλητισμού

 

Με την παρούσα ανακοίνωση η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας εκφράζει την βαθύτατη ευγνωμοσύνη και τις ολόθερμες ευχαριστίες της προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, για το πλούσιο και αξιέπαινο έργο που έχει επιδείξει ως Υπουργός Αθλητισμού προκειμένου να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί ο Αθλητισμός μας.

Σε εποχές με σημαντικές δυσκολίες για τη χώρα αλλά και όλο τον κόσμο και έπειτα από τέσσερα χρόνια πετυχημένης πορείας -διάστημα που τον καθιστά τον μακροβιότερο Υφυπουργό Αθλητισμού- αλλά και σκληρής καθημερινής δουλειάς, ο ελληνικός αθλητισμός άλλαξε και αξίζει τα θερμά συγχαρητήριά όλων μας για τις μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει. Ο αθλητισμός κατά τη θητεία του κ. Αυγενάκη «ένωσε» και πρόσφερε μοναδικές στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης. Οι γνωστές σε όλους, εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες επιτέλεσε το έργο του, προσδίδουν πολλαπλάσια βαρύτητα στους επαίνους που του αξίζουν.

Τέσσερα χρόνια μετά, αισθανόμαστε περήφανοι για το πλούσιο έργο που αφήνει ως παρακαταθήκη στον αθλητισμό και τη νέα γενιά. Με εργατικότητα και μεθοδικότητα «νοικοκύρεψε» τον αθλητικό χώρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό έργο, την στήριξη αθλητών/τριών, την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, την αντιμετώπιση του ντόπινγκ και των χειραγωγημένων αγώνων, την προώθηση των αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στην κοινωνία ενώ επανάφερε την Ελλάδα στη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, διεξάγοντας σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του κ. Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε η οικονομική ενίσχυση, για πρώτη φορά στα χρονικά, του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στηρίζοντας έμπρακτα με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στο σύνολό τους, όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία της χώρας. Απέδειξε πόσο σημαντική θεωρεί την προσπάθεια που καταβάλλουν τα αθλητικά σωματεία, για να κρατήσουν τα Ελληνόπουλα στον αθλητισμό.

Επιπλέον, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την νικηφόρα επανεκλογή του στη Βουλή, κόβοντας πρώτος το νήμα στο Νομό Ηρακλείου. Είναι άξιος κάθε επαίνου και πολλών θερμών συγχαρητηρίων για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθους και καθήκοντος που τον διακρίνουν αλλά και το πάθος για το κοινό καλό.

Επίσης, εκφράζουμε τις βαθύτατες και ειλικρινείς μας ευχαριστίες στους συνεργάτες, τα στελέχη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα καθώς στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας. Ευχόμαστε από καρδιάς επιτυχίες σε εργασιακά, προσωπικά και επαγγελματικά επιτεύγματα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας αισθάνεται ΠΕΡΗΦΑΝΗ και ευχαριστεί θερμά τον Λευτέρη Αυγενάκη για την αδιάκοπη προσφορά του στον τομέα του Αθλητισμού αλλά κυρίως για τις πολυτιμότατες προσπάθειες και το τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει για την «οικογένεια» της ελληνικής Πυγμαχίας. Το άθλημα της πυγμαχίας ήδη μετρά δεκάδες διεθνείς και ευρωπαϊκές διακρίσεις και εκφράζουμε δημοσίως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την δημιουργική, υποδειγματική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, έχοντας από κοινού μοναδικό σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Να βλέπεις την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλά, αποτελεί υψίστη τιμή.

Να κάνεις τους αθλητές να χαμογελούν, είναι αξία ανεκτίμητη.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει, και τα καλύτερα έρχονται.

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search