Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας Ανδρών – Γυναικών, η οποία συμμετείχε σε διεθνές camp υψηλού επιπέδου μαζί με τις εθνικές ομάδες Βουλγαρίας, Αυστρίας, Κοσόβου, Γαλλίας και Κροατίας.
Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες επέστρεψαν σε άριστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2025, που θα διεξαχθεί 4–14 Σεπτεμβρίου στο Λίβερπουλ.
Οι Έλληνες αθλητές που θα φορέσουν τα «γαλανόλευκα γάντια» είναι οι εξής:
• Παναγιώτα Κούζιλου
• Βασιλική Σταυρίδου
• Στέλιος Κερσανίδης
• Χρήστος Καραΐτης
• Βαγκάν Νανιτζανιάν
• Στέλιος Ρούλιας
Στο πλευρό τους, βρέθηκαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Άρτουρ Μικαελιάν και Γιάννης Κοκολής, που μεθοδικά και με πειθαρχία οδήγησαν την αποστολή σε ένα camp-σταθμό πριν την κορυφαία διοργάνωση.
Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Άρτουρ Μικαελιάν, τόνισε μετά της ολοκλήρωση της προετοιμασίας τα εξής:
«Η προετοιμασία μας κύλησε υποδειγματικά και οι αθλητές μας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και σιγουριά ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε το 100% στο Λίβερπουλ. Αυτό το camp ήταν εξαιρετικά σημαντικό, γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε δίπλα σε ισχυρές χώρες και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.
Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τη συμβολή του κ. Χάρη Μαριόλη, χωρίς τον οποίο η παρουσία μας εδώ δεν θα ήταν δυνατή. Με τη δική του οικονομική στήριξη, η Εθνική μας Ομάδα είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα υψηλού επιπέδου camp και να κάνει το καθοριστικό βήμα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο κ. Μαριόλης απέδειξε έμπρακτα ακόμη μία φορά την αγάπη του για την Πυγμαχία και τη στήριξή του στους αθλητές μας, και τον ευχαριστούμε θερμά».
Η Ελληνική Πυγμαχία ξανά στο προσκήνιο
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με στρατηγικό σχεδιασμό, διαφάνεια και σταθερή στήριξη προς τους αθλητές έχει επαναφέρει το άθλημα στην ελίτ της Ευρώπης.
Η Εθνική μας Ομάδα Ανδρών – Γυναικών είναι έτοιμη να μπει στο Λίβερπουλ με πίστη, σθένος και αποφασιστικότητα και να τα δώσει όλα στο ρινγκ για να φέρει το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο με τα ελληνικά χρώματα!

